De GGD IJsselland test verschillende (beroeps)groepen op het coronavirus. Hiermee volgt zij het landelijke testbeleid van het RIVM.

Wie kan zich laten testen?

De testen zijn bestemd voor personen die in specifieke doelgroepen vallen. Deze worden bepaald door het RIVM. Kijk voor meer informatie en een actueel overzicht op de website van GGD GHOR Nederland. Vanaf 18 mei vallen hieronder ook personen die ondersteuning bieden vanuit de Wmo.

  • Er is voldoende capaciteit om te testen. Om betrouwbaar te kunnen testen, gelden de volgende criteria (anders heeft testen geen zin):
    Je hebt duidelijk corona gerelateerde klachten (griepachtige klachten, keelpijn of hoesten of verkouden, met of zonder koorts)
  • Je woont of werkt in de regio IJsselland, dus in een van de volgende gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland of Zwolle.

Aanmelden voor een test

In principe gebeurt de aanmelding door een (bedrijfs)arts via CoronIT. Wil je weten welke arts dit voor jouw organisatie doet? Vraag je leidinggevende ernaar.
Ben je zelfstandige of heeft jouw organisatie geen arts ter beschikking, neem dan telefonisch contact op met GGD IJsselland via 088 - 443 03 70. Een arts van de GGD beoordeelt of je in aanmerking komt voor een test.

Nadere informatie

Ter informatie en conform afspraak met de GGD IJsselland informeren wij u over het testbeleid. Ga naar de volledige instructie van GGD IJsselland

Indien u vagen heeft over de inhoud, kunt u contact opnemen met de GGD IJsselland: 088-4430370 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer algemene informatie van de GGD IJsselland over corona kunt u vinden op: https://www.ggdijsselland.nl/corona/
Informatie over het testbeleid kunt u vinden op: https://www.ggdijsselland.nl/coronatest/

Op de hoogte blijven

Samenwerking tussen: 

deventer         olst wijhe