Om de inwoners van Deventer optimaal te kunnen ondersteunen in hun zelfredzaamheid en deelname aan de samenleving, zijn de sociale teams per 1 april verdergegaan als twee afzonderlijke teams, met elk een eigen kerntaak. Team toegang wmo en Voor Elkaar.

Beide teams zorgen ervoor dat iedereen in de wijken mee kan doen. Voor Elkaar richt zich op alle activiteiten die iedereen kan organiseren en waar iedereen aan mee kan doen. Team toegang wmo richt zich op het maatwerk dat sommige mensen daarnaast ook nodig hebben om mee te kunnen doen, van huishoudelijke hulp tot een hulpmiddel tot ambulante ondersteuning.

We hebben dit uit elkaar gehaald om ervoor te zorgen dat:

  •  De focus ligt bij de laagdrempelige activiteiten in de wijk, gefaciliteerd door de Voor Elkaar teams. De afgelopen jaren werden de sociale teams toch erg in beslag genomen door de indicatiestelling waardoor het preventieve werk in de wijk minder aandacht kreeg dan gewenst.
  •  Ook bleek uit een evaluatie dat we van het generalistisch profiel van de medewerkers in de sociale teams meer toe wilden naar een team medewerkers met een specialistisch profiel.
  • Daarnaast hebben we de taken uit elkaar gehaald omdat de partners (gemeente Deventer, De Kern, MEE IJsseloevers, Raster en Solis) samen voor continu├»teit willen zorgen en het juridisch-organisatorisch dan nodig is dat de gemeente de indicaties regelt. Dat laatste is nu de verantwoordelijkheid van het gemeentelijke Team toegang Wmo.

Voor de inwoners en wmo-cli├źnten verandert er niet veel. Zij kunnen nog altijd terecht bij Team toegang wmo via telefoonnummer 0570-695399 en mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij worden dan op deze manier geholpen door beide teams die nauw met elkaar samenwerken in de wijken.

Voor aanbieders van maatwerk betekent dit dat zij zoveel mogelijk werken in de eigen leefomgeving van mensen. Zo versterken zij het netwerk en sluiten zij aan op wat aanwezig in de eigen buurt. Aanbieders werken in nauwe relatie met de informele en algemene voorzieningen, de toegang zal u daar actief op bevragen. Dit sluit aan bij de ambitie die al is verwoord in de raamovereenkomst Wmo 2019.

 Bekijk Team Toegang Wmo per wijk.

Op de hoogte blijven

Samenwerking tussen: 

deventer         olst wijhe