Dit bericht heeft alleen betrekking op de gemeenten Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde en Voorst. 

Zoals gecommuniceerd op 17 april 2018 zijn de gemeenten bereid de gevolgen van de nieuwe cao vvt op de tarieven van 2018 te onderzoeken (bericht >). Er is voor gekozen om te wachten op de vaststelling van de definitieve tarieven voor 2019. 

De tarieven voor huishoudelijke hulp in 2019 zijn inmiddels conform de AMvB tot stand gekomen en vastgesteld door de colleges van de gemeenten Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde en Voorst. Deze tarieven zijn respectievelijk € 25,80 (Schoon Huis) en € 28,80 (Regie op gestructureerd huishouden), klik voor de berekening van de tarieven 2019 >

Op basis van deze berekening zijn de aangepaste tarieven voor 2018 bepaald. Er is niet gerekend vanuit de opbouw van de huidige tarieven van 2018, maar vanuit de opbouw van de vastgestelde tarieven van 2019. De berekening leidt tot de volgende, op de nieuwe cao, aangepaste tarieven:

  • Product Schoon Huis                                                      € 25,20           
  • Product Regie op gestructureerd huishouden                € 27,60

Download de onderbouwing en berekening van de aangepaste tarieven voor 2018 >

Ingangsdatum nieuwe tarieven en verrekening

Voor u als aanbieder is de HV-schaal per 1 april 2018 in gegaan. Dat is midden in CAK-periode 4. Om u als aanbieder niet te benadelen, is het nieuwe tarief van kracht vanaf het begin van periode 4 (vanaf 26 maart 2018). Dit betekent dat reeds ingediende declaraties vanaf periode 4 verrekend moet worden. Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van de door u ingediende declaraties vanaf periode 4. De gemeenten zullen u op basis daarvan berichten om welk bedrag het per periode gaat. Die bedragen kunt u vervolgens buiten iWmo om factureren bij de betreffende gemeenten. Het gaat dan om de CAK-perioden 4 t/m 10. Vanaf periode 11 (vanaf 8 oktober 2018) kan dan alleen nog via iWmo worden gedeclareerd op basis van het nieuwe tarief.

U heeft over de geleverde huishoudelijke hulp van periode 4 t/m 10 ook melding gemaakt bij het CAK. Een nieuwe melding bij het CAK over deze periode is niet nodig.

Voorbehoud: vaststelling door de colleges

Zoals ook het geval was bij de presentatie van de tarieven 2019, moet definitieve vaststelling van de tarieven door de colleges nog plaatsvinden. Na vaststelling in oktober zullen de nieuwe tarieven worden doorgevoerd en zal verrekend worden.

Reactietermijn aanbieders

Wij willen u graag de gelegenheid geven te reageren op de aangepaste tarieven voor 2018. Wel willen we benadrukken dat het hierbij enkel gaat om de aanpassingen ten opzichte van de tarieven van 2019, zoals die hierboven zijn toegelicht. De basis van de berekeningen zijn de reeds vastgestelde tarieven van 2019. U kunt dus reageren als het gaat om:

  • De manier waarop wordt de 4% loonsverhoging wordt verdisconteerd
  • De ingangsdatum van 26 maart 2018
  • De inschaling in 2018 ten opzichte van de voor 2019 vastgestelde inschaling
  • De wijze van verrekenen

Mocht u willen reageren dan kan dit tot 26 september 2018 per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de hoogte blijven

Samenwerking tussen: 

deventer         olst wijhe